NauczaMy

#innowacje
#edukacja
#nauczyciele

Udział w programie wspominam jako świetną okazję do wzmocnienia swoich umiejętności, nawiązania relacji i – co najważniejsze – pomocy nauczycielom, którzy szukali sposobów na poradzenie sobie z wyzwaniami edukacji zdalnej.

Zuzanna Jakubik

trenerka w programie NauczaMy

Zaangażowałam się w program NauczaMy jako studentka ostatniego roku psychologii na Uniwersytecie SWPS. Udział w tej inicjatywie był doskonałą okazją do wykorzystania w praktyce wiedzy i umiejętności trenerskich zdobytych w trakcie studiów.

Mój zespół składał się ze studentów i studentek psychologii i prawa. Byliśmy odpowiedzialni za przygotowanie szkolenia, które miało wspierać nauczycieli w wyzwaniach związanych z nauczaniem zdalnym. Pod okiem ekspertów i ekspertek z Uniwersytetu SWPS stworzyliśmy od podstaw program szkolenia, a następnie przeprowadziliśmy serię spotkań online dla nauczycieli z całej Polski.

Z perspektywy czasu udział w programie wspominam jako świetną okazję do wzmocnienia swoich umiejętności, nawiązania relacji i – co najważniejsze – pomocy nauczycielom i nauczycielkom, którzy szukali sposobów na poradzenie sobie z wyzwaniami edukacji zdalnej.